Amoklavin Antibiyotik mi
Amoklavin muadili | Klavupen ped, Klavunat, Klamoks, Croxilex, Augmentin |
Amoklavin reçetesiz fiyatı | 55.52 TL |
Barkod numarası | 8699525093189 |
Amoklavin endikasyonları | Üst solunum yolu enfeksiyonlarında endikedir |
Bu yazımızda Amoklavin şurup antibiyotik mi gibi soruların detaylarından bahsedeceğiz. Genel açıdan değerlendirmek gerekirse, Amoklavin; birden fazla bakteri türüne karşı oldukça etkili ve geniş spektrumlu bir penisilin antibiyotiktir. Reçete ile satılır. Etken maddesi ise, amoksisilin ile klavulanik asittir. Eczanelerde film tablet ve aynı zamanda oral süspansiyon (şurup) hazırlayabilmek için kuru toz ile enjeksiyonluk flakon formlarında satışı yapılmaktadır. Amoklavin antibiyotiktir ve bu yüzden doktor kontrolünde kullanılması gerekir.
Alt-üst solunum yoluyla alakalı enfeksiyonlarda, üreme organları ve idrar yolları ile ilgili tüm enfeksiyonlarda, cilt enfeksiyonlarında ve bunlarla beraber diş eti enfeksiyonlarında etkili olan bir ilaçtır. Yan etkilerinden bahsedilecek olursa ishal, mide bulantıları, kusma ve ayrıca mukokütanöz kandidiyazis adı verilen mantar enfeksiyonu en yaygın şekilde görülen yan etkileri içerisinde bulunmaktadır. Amoklavin eczane fiyatı ise, 55.52 TL’dir.
Amoklavin Kullananlar
Amoklavin kullananlar, ilacı aldıktan sonra bazı yan etkiler gördüklerinden bahsetmektedir. Herkeste olmasa dahi bazı kişilerde ishal, bulantı ve bir tür cilt mantarı gibi sorunlar meydana gelsede, genel olarak kullanan kişiler memnun kalarak sağlık problemlerinin kısa zaman içerisinde iyileştiğini söylemektedir.
Peki Amoklavin ne için kullanılır merak edenler için kısaca bahsetmek gerekirse de, bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek amacıyla ( alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları, yumuşak doku enfeksiyonları, üreme organları ile idrar yolu enfeksiyonları) kullanılmaktadır. Reçete ile satılır.
Popüler makalemiz atarax öldürdü ye bakabilirsiniz.
Amoklavin Neden Yasaklandı
Amoklavin bıd toz bulunmadığı durumlarda Augmentin, Bioment ve aynı zamanda Clavomed gibi ilaçlarda aynı etkiyi göstermektedir. Amoklavin bıd tozun içerisinde yer alan etkin veya diğer maddelere karşı alerjiniz varsa almamanız gerekir. Özellikle hamile ya da emzirme dönemlerinde mutlaka doktora danışılmalıdır. Peki sıklıkla kullanılan bu ilaç hakkında merak edilen , Amoklavin yasaklandı mı veya Amoklavin neden yasaklandı sorularına değinmek gerekirse de; Amoklavin’in kullanımına dair herhangi bir yasak söz konusu değildir, yasaklanmamıştır.
Henüz yorum yapılmamış.