Aile hekimi rivotril damla yazabilir mi
Ancak uzman hekimlerin yetkisi dâhilinde olan görevleri yürütemezler. Rivotril damla, sara nöbetlerinin şiddetini azaltan yetişkinler, çocuklar ve bebeklerde ağızdan kullanılan bir ilâçtır.
Aile hekimi rivotril damla yazabilir mi
İlâcın prospektüsünde, ilâçın etkin maddesinin klonezapam olduğu belirtilmektedir. (2.5 mg klonazepam/1 mL damla) Rivotril 2 mg 30 tablet, Rivotril 2,5 mg 1 ml damla, Rivotril 2,5 mg 10 ml damla yeşil reçetede adı geçen ilâçlardandır. ATC adı olarak klonazepam etkin maddesini içeren ilâçlar; bireylerde kaygı ve panik durum bozukluklarının tedavisinde kullanılır. Aile hekimleri, Sağlık Ocakları’nın yürüttüğü işlemleri 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren yürütmektedir.
Rivotril uzman hekimin yazdığı raporla verilebilir
Uzman hekimlerin yazdığı raporlarda, hâlihazırda ilâç adı değil de ilâcı etken madde ismine yer verilmektedir. Bakanlığın hasta raporları için izin verdiği süre 2 yıldır. Reçete üzerinde uzman hekimlerin onayının olması gerektiği durumlarda, aile hekimlerinin bazı ilâçları yazma yetkisi yoktur. Ancak ilâçlar sınırlı sayıda verildiği için, hastanın her ilâç bittiğinde uzman doktora görünmesi zamanın ve paranın kaybolması demektir. Bunun önüne geçmek için, aile hekimlerinin uzman doktorunun verdiği rapor olması kaydıyla sınırlı sayıda (2 kutu) rivotril ilâcı vermesi Bakanlık tarafından uygun görülmüştür. Aile hekimi reçete yazarken, rivotril ile aynı etken maddeye sahip ilaçları da yazabilecektir.
Son dönemlerde, sahte rapor ile ‘rivotril’ ilâcı almaya çalışanlar ihbarını alan Sağlık Bakanlığı, raporların sistem üzerinden kontrol edilmesi uyarısında bulunmuşlardır.
Henüz yorum yapılmamış.