Parmakta Su Toplaması

Parmakta Su Toplaması
Cildinizde meydana gelen tahriş ve yaralar zaten acı hissettirdiğinden, iyileştirmek için de en acısız ve en kolay yöntemlere başvurmak istenir. Yoğun geçen günlük yaşantıda, elinizde ya da kolunuzda bazen topuklarınızda bile tahrişler meydana gelir. Bu durum karşısında en yaygın rastlanan şey su toplaması durumudur. Su toplaması toplumun genelinde çokça yaşanan ve hareketleri engelleyen bir durumdur.
Su Toplaması Nedir?

Cildin tahriş olması durumuna su toplaması denir. Vücudun herhangi bir noktasında meydana gelebilir. Cildin bir yüzeye sürekli temas etmesi çoğunlukla da sürtünmesi durumunda yaşanan bir sorundur. En yaygın olarak ayaklarda görülür. Özellikle yazlık ayakkabılara geçişte ya da kışlık ayakkabılara geçiş sırasında rastlanır. Yada yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklabilir.
Eğer hassas bir cilde sahipseniz çok daha çabuk etkilenirsiniz. Bu durum acı verdiğinden hareketlerin kısıtlanmasına da sebep olur. Her yaştan bireyin başına gelebilecek bu durumda, tahriş olan deri soyulabilir, hatta kanama gerçekleşebilir.
Deri iyileşirken su toplayarak kapanır. Dokularda epey zarar görür. Su toplaması büyük bir alandaysa sağlık ocağına görünebilirsiniz. Çünkü yanık veya sıcak suyun temas ettiği bölgede oluşmuşsa enfeksiyon riski meydana gelebilir.
Su Toplamasına Yönelik Çözümler
Su toplamasına karşı nasıl müdahale edileceğini bilmeyenler için gazlı bez kullanımı ilk öneridir. Eğer gün içinde dışarı çıkmanız gerekiyorsa ayakkabı giymeye mecbur kalırsınız. Su toplayan bölgeyi gazlı bez ile kapatırsanız ayakkabı ile deri sürtünmemiş olur.
Böylece hem su toplayan yer patlamaz hem de mikrop kapması önlenir. Eve döndüğünüzde gazlı bezi atın ki bu bölge hava alsın. Ayrıca ikinci defa kullanmayın. Her kullanışta yenisini temiz bir şekilde su toplayan bölgeye koyunuz. Vazelin dokuların onarılmasında yararlıdır. Su toplayan bölgeye vazelin sürerseniz deri kendini daha hızlı toparlayacaktır.
Vazelin sayesinde cildinizde yumuşayacak, acı hissiyatınız azalacaktır. Bölgeyi dezenfekte etmek için kolonya kullanabilirsiniz. Öncelikle su toplayan bölgeyi patlatıp, suyu komple temizlediğinizden emin olun. Bunun için kullanacağınız iğneyi alkol yardımıyla dezenfekte edin.
Deriye batırıkken oldukça narin davranın ve dokuyu zedelemeyin. Bir gece hava alması için müsaade edip kolonya ile dezenfekte edebilirsiniz. Su toplaması sırasında cildin havalandırılması şarttır. Bölgeyi sık yıkayarak hücrelerin kendini yenilemesine yardımcı olabilirsiniz.
Böylece daha kolay sönecektir. Son olarak mısır unu ve bal ile hazırlayacağınız tariften faydalanabilirsiniz. Bunun için bir kaşık mısır unu v bir kaşık bal harmanlanır. Oluşan kremi su toplayan bölgeye sürebilirsiniz. Böylece elde ettiğiniz doğal bir krem ile çözüm sağlamış olursunuz.
Henüz yorum yapılmamış.