E-Nabiz

Aile Hekimi Crebros Yazabilir Mi?

09.04.2022
Aile Hekimi Crebros Yazabilir Mi?

Yabancı bir maddeye ya da bir besine karşı, bağışıklık sisteminin vermiş olduğu aşırı tepkiler olarak tanımlanır. Bağışıklık sistemi, zararlı nesneleri vücuttan uzak tutmak için savunma mekanizması nesneye karşı antikor üretir. Ancak alerjisi yaşanan kişilerin bağışıklık sistemi, bütün nesneleri zararlı olarak algılar ve antikorlar üretir. Bu reaksiyon sonucunda cildi, hava yolları ve sindirim sistemi kızararak şişebilir. Alerjiler tamamen tedavi edilemez ancak alerji belirtilerini hafifletebilecek tedavi yöntemleri bulunur. Bu yazıda crebros nedir? ne için kullanılır? yan etkileri nelerdir? aile hekimi crebros yazabilir mi? hakkında bilgi alabilirsiniz.

Crebros Nedir? Ne için Kullanılır?

Mevsimsel alerji, polen alerji, gıda alerjisi, saman nezlesi, kurdeşen, böcek ısırması, kaşıntılı göz, ağaç, çimen, yabani ot, hayvan tüyü ve küf alerjilerinde kullanılan bir ilaçtır.

Alerji belirtileri,

Burun kaşıntısı

Burun akması

Gözlerde sulanması

Hapşırma

Geniz akıntısı ve öksürük için crebros tablet kullanılır.

Crebros Yan Etkileri Nelerdir?

Crebros tablet mevsimsel alerjik, polen alerji, gıda alerjisi, saman nezlesi ve hayvan tüyü alerjisinde kullanılır. Crebros tablet görülen yan etkiler aşağıda sıralanmıştır.

Yan etkiler;

Uykulu hissetmek

Yorgunluk

Halüsinasyon görmek

Depresyon

Baş Ağrısı

Boğaz ağrısı

Karın ağrısı

Kas ağrısı

Ağız kuruluğu

Burun akıntısı

Yüksek ateş, öksürük ve bulantı olarak sıralanabilir.

Aile Hekimi Crebros Yazabilir Mi?

Aile hekimi Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) belirtilen uzman hekimin yazabilecekleri tüm ilaçları reçete edebilirler. Ancak göz hastalıkları uzmanı, cilt hastalıkları uzmanı ve psikiyatri uzmanı tarafından reçete edilen ilaçları reçete edemezler. Crebros tablet alerjik reaksiyonlar için kullanılır. Cilt hastalıkları uzmanı tarafından reçete edilebilir. Aile hekimi crebros tablet yazamaz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.