Anne karnında hafta hafta bebek gelişimi tablosu

Annedeki hematolojik ve hormonal değişiklikler nedeniyle gebelikte pıhtılaşma riskinde artış olabiliyor. Bu, hamileliğin takibi boyunca anne için büyük komplikasyonlara neden olabilmektedir.
Anne karnında hafta hafta bebek gelişimi tablosu
Hamilelik sırasında özellikle annede bazı rahatsızlıkların oluşma riski artış gösterebilir. Ayrıca bebeğin büyüme geriliği yaşaması veya sakat kalması gibi tehlikeler de vardır.
Bu ve diğer nedenlerden dolayı gebelik takibinin düzenli ve kaliteli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Hamileliğin başlangıcından itibaren, ilerlemenizi takip etmek çok önemlidir. 36 haftaya kadar olan aylık kontroller daha sonra iki haftada bire düşürülür.
Haftalık kontroller 36 haftadan sonra mutlaka başlamalı ve bebek doğana kadar devam etmelidir. Kronik bir rahatsızlığı olan veya hamilelik sırasında komplikasyon yaşayanlar için, takipler gebeye göre şekillenmelidir. Her muayene sırasında rutin olarak kan basıncınız ve kilonuz mutlaka ölçülmelidir. Fetüsün normal şekilde geliştiğinden ve büyüdüğünden emin olmak için takip ultrasonları yapılır.
Hamilelik şüphesi olduğundan itibaren idrar ve kan yapılmalıdır. Kan grubu testi, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri, kan şekeri testi, anemi testi ve diğer birkaç test mutlaka yapılmalıdır. Ek olarak, hamileliğin belirli aşamalarında ikili, üçlü veya dörtlü test, şeker yükleme testi ve kapsamlı bir ultrason kesin olarak yapılmalıdır.
NST olarak bilinen bebek kalp radyografileri, 32 haftadan sonra hamile annelerde her ziyarette yapılır. 36 haftada vajinal doğum yapacak kişiler için B Grubu streptokok testi gereklidir.
Henüz yorum yapılmamış.