Aile hekimine gebelik bildirimi

Gerektiğinde ilgili branş doktorunun görüşü mutlaka alınmalıdır ve aile hekimiyle birlikte gebe ile sürekli temas sağlanarak ihtiyaç olması halinde müdahale belirlenmektedir.
Aile hekimine gebelik bildirimi
Kişi hamile kalmayı düşünmeye başladığı andan itibaren işlem hakkında bilgilendirilir. Egzersiz, beslenme alışkanlıkları, alınması veya alınmaması gereken ilaçlar hamilelik boyunca düşünülmesi gereken şeylerdir.
Gebelik takip sürecinde neler yapılır?
Genel olarak hamilelik sırasında tavsiye edilen dört takip vardır.
Gebelik riski ile orantılı olarak takip sayısı da olağan şekilde artmaktadır. Takiplerde bebek ve annenin gelişim oranı mutlaka takip edilmelidir. Bunlar annenin kan basıncı ağırlığındaki değişiklikler, nabız ve kan basıncı gibi vücut değerlerinin ölçümlerinin yanı sıra doğru fiziksel aktivite ve beslenme ile ilgili bilgilerdir.
Gerekli takip ve tedavi seçeneklerinin yanı sıra gerektiğinde uygun branşlardan görüş alınmasını aile hekiminiz sağlamaktadır. Bu kadar ciddi bir vakada aile hekimi ve gebe merkezde olmak üzere multidisipliner bir yaklaşım gerekir. Bunun dışında iletişim bilgileri değiştiğinde aile hekimine haber vermeli, randevu tarihi ile çelişen bir durum olursa kesinlikle aile hekimine haber vermeli ve birlikte mutlaka çözüm üretmelidirler. Muhtemel adres değişikliği durumunda kesinlikle en yakın aile hekimi ile irtibata geçmeli ve tutanak tutturmalısınız. Takiplerinize eksiksiz olarak yeni aile hekiminiz ile devam etmelisiniz.
Gebelik Döneminde Yapılması Gereken Testler Nelerdir?
Ultrason takibi
Kan uyuşmazlığı testi
İdrar ve kan testleri:
Kilonuzu takip etmek
Tansiyon ölçümü
Henüz yorum yapılmamış.