İşyeri Hekimi Reçete Yazabilir mi
Büyük işletmelerde bulunan işyeri hekimleri, işletmedeki çalışanların bedensel ve ruhsal sağlığından sorumlu tutulur. Bu hekimler işletmeyi gözlemleyerek çalışanlar için tehlike oluşturacak durumlarda yetkililere haber verir. Bu hekimler ayrıca işçilerin sağlık kontrollerini de yapmaktadır.
Geçmişte işyeri hekimi reçete yazma yetkisi yoktu. Fakat SGK kapsamında günümüzde işyeri hekimlerine de reçete yazma hakkı tanınmıştır. Bu hekimler reçetelerini İSG Kâtip üzerinden yazmaktadır ve reçete yazma hakkı sınırlıdır. Ayrıca işyeri hekimleri, yalnızca çalışanlara reçete yazabilmektedir. Reçete yazma hakkına tabi olmak için de hekimler ilk olarak işletme ile anlaşma sağlamalıdır.
İşyeri hekimi raporlu ilaç yazabilir mi
İşyeri reçete ücreti 2022 yılında, işyeri hekimince reçete ücreti 5 TL civarındadır. İşletmeden işletmeye bu ücret değişebilmekle birlikte 5 TL ortalama bir fiyattır. Bu ücreti SGK karşılamakta olup ayrıca reçete ücretini kendi karşılayan işyerleri de vardır.
İşyeri Hekimi Hangi İlaçları Yazabilir
İşyeri hekimleri, işletmedeki çalışanlara reçete yazma hakkına sahip olduğundan dolayı hastalara fiziki ve ruhsal rahatsızlıklarında ilaç yazabilmektedir. Genellikle ağrı kesici, mide bulantısı ve üşütme durumlarında ilaç yazan bu hekimler 3 aylık süre zarfında antidepresan da yazabilmektedir. Lakin doktor ilaç yazarken temkinli davranmak zorundadır. Çünkü doktorun yazdığı ilacın olası bir yan etkisi olduğunda ve kişi zarar gördüğünde işyeri ve hekim sorumlu tutulacaktır. Bu yüzden çalışanlar doktorun gözetiminde ilaç kullanmalı ve aksini teklif etmemelidir.
Henüz yorum yapılmamış.