İşyeri Hekimi Raporlu İlaç Yazabilir mi

Ülkemizde her alanda yasal düzenlemeler sürekli olarak değişiklik gösteriyor. Özellikle İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda sürekli olarak değişimler söz konusudur. Yaşanan gelişmeleri insanlar takip etmekte zorlanmaktadır. Kimi sorular ise ciddi anlamda merak uyandırmaktadır. Bunların en başında işyeri hekimi raporlu ilaç yazabilir mi sorusunun yanıtını vardır.
Bu konuda hemen şunu ifade etmek gerekir ki İşyeri Hekimleri İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında olan sağlık çalışanları olup mevzuatlarda görev kapsamları çok açık ve net bir biçimde bellidir. İşyeri hekimleri her kuruma özel olarak hizmet verir. Her firmanın da bir aile hekimi olmak durumundadır. Yeni yasal düzenlemelere göre işyeri hekimi hem firmada çalışan kişilere, hem de patronlara raporlu ilaç yazabilme yetkisine sahip olmuştur. Bu da raporlu ilaç kullanan kişilere büyük bir kolaylık sağlar iken aynı zamanda çalışanların işten izin alması da önlenmiştir.
İşyeri Hekimi Raporlu İlaç Yazma Süreci
İşyeri hekimi eğer hizmet verdiği firmada kronik bir rahatsızlığı olan ve sürekli olarak ilaç kullanan bir kişi varsa o zaman o rapora istinaden o çalışan kişinin sağlık sorununa istinaden ilacı yada ilaçlarını yazar. Lakin bu noktada da şunları da unutmamak gerekir. Raporda olmayan ilaçlar keyfi bir biçimde yazılamaz. Yine kendisinin kontrolünde olmayan ya da bir diğer ifade ediş biçimi ile gitmediği işyerlerinde çalışan kişilere raporlu ilaç yazamaz. İşyeri hekimi yazarsa bu tamamen yasal suçtur ve cezai yaptırımları vardır.
Henüz yorum yapılmamış.