Yabancı uyruklu kişiler e-nabız uygulamasını kullanabiliyor mu?

Son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte insanlar çok daha geniş imkânlara sahip oldular. Yapılan seyahatlerin konforunun artması uzakların yakın olması insanları zorunluluk halleri dışında da kaliteli hizmeti yerinde alma isteğini uyandırdı. Kaliteli hizmeti uygun fiyata sunan Türkiye hem sağlık turizmi konusunda hem de ülkemize gelen tüm yabancı misafirleri memnun etmede dünya ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır. Peki yabancı uyruklu kişiler E-nabız uygulamasını kullanabiliyor mu ?
Yabancı uyruklu kişiler e-nabız uygulamasını kullanabiliyor mu?
Türkiye de 31 Aralık 2020 tarihine kadar ikili hasta kayıt sistemi kullanılıyordu. Bunlardan biri “Yabancı Hasta Takip Sistemi” diğeri ise “E-nabız” uygulamasıydı. Sağlık bakanlığı yaptığı değerlendirme sonucunda Yabancı Hasta Takip Sisteminin aslında E-nabız uygulamasının alt başlığı olduğunu ve veri kayıtlarında bir kargaşa yaşanabileceğini öngörerek 2020 yılının son günü 31 Aralık tarihinde YHTS”ni uygulamadan kaldırarak hasta kayıt sisteminde geçerli uygulamanın E-nabız sistemi olduğuna karar verdi.
E nabız uygulaması bilgisayardan veya akıllı cihazlarda açıldığında da görülecektir ki sistem giriş sağlayabilinmesi için T.C kimlik numarası istiyor yani sadece Türk vatandaşları ve Çift vatandaşlıkları bulunanların da T.C kimlik numarasına sahip olmaları gerekiyor. Her ne kadar Türkiye ye gelen ziyaretçiler e-nabız uygulamasını bireysel olarak kullanamasalar da Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan sistem sayesinde turistlerin hangi sağlık kuruluşlarına başvurdukları ne gibi tedaviler aldıkları ayrıntılı bir şekilde arşivlenmektedir.
Henüz yorum yapılmamış.