E-Nabiz

Mhrs ile E nabız arasındaki farklar nelerdir?

17.12.2021
Mhrs ile E nabız arasındaki farklar nelerdir?

Mhrs Nedir?

Mhrs yani Merkezi Hekim Randevu Sistemi, T.C. Sağlık Bakanlığının Türkiye’deki sağlık kuruluşlarından hastaneler ile aile sağlığı merkezlerinden istenilen klinikten, konumdan ve doktordan randevu alınmasına olanak sağlayan elektronik bir uygulamadır.

Mhrs ile E nabız arasındaki farklar nelerdir? 3
Mhrs ile E nabız arasındaki farklar nelerdir? 3

Koronavirüsle mücadelenin yaşandığı şu günlerde aşı randevusu almak için de mhrs kullanılabilir. Böylece sağlık kuruluşuna randevu saatinde gidilerek gereksiz kalabalıkların oluşması önlenmiş olur. Kişiler Mhrs’ye kendi hesap bilgileriyle giriş yaparak geçmiş ve güncel randevu bilgilerine ulaşabilmektedir. Buradan, randevu alırken E-Nabız uygulaması ile ilgili doktora gerekli notlar paylaşılabilmektedir.

E-Nabız Nedir?

E-Nabız yani elektronik nabız; kişilerin hasta ve hastalık bilgilerine ilgili doktorun erişim sağladığı, böylece hastalığın teşhis koyma ve tedavi edilme süreçlerine yardımcı olan, kişinin kendisinin de erişim sağlayabildiği, internet ortamından veya mobil olarak kullanılabilen elektronik bir uygulamadır. E-Nabız Uygulamasına Google Play Store’dan da erişilebilmektedir.

Mhrs ile E nabız arasındaki farklar nelerdir? 2
Mhrs ile E nabız arasındaki farklar nelerdir? 2

E-Nabız’da hastalıkla ilgili tüm bilgiler (tahliller, kullanılan ilaçlar, hastalık geçmişi, ilgili muayeneler, reçete bilgileri, görüntüleme sonuçları) doktorların erişimine sunulmuştur. Kişiler de geçirdikleri hastalıklarla ilgili bütün hastane sonuçlarına ulaşabilmekte ve Mhrs bağlantısı ile sağlık kuruluşlarından randevu alabilmektedirler.

Covid -19 pandemisiyle birlikte E-Nabız da kendini yenilemiştir. Covid -19 sekmesi ile her türlü hastalıkla ilgili bütün bilgilere ulaşılabilmekte olup, kişiler koronavirüs hastası olup olmadıklarını verdikleri PCR veya antikor testleri ile E- Nabız üzerinden öğrenebilirler.

Mhrs İle E-Nabız Arasındaki Farklar

Mhrs hastalık randevusu ile ilgiliyken, E- Nabız ise hastalığın teşhis ve tedavi süreciyle ilgilidir. Mhrs de randevu alırken ilgili doktora not paylaşımı E- Nabız üzerinden yapılmaktadır. E-Nabız ile Mhrs uygulamaları Play Store dan indirilebilir ve mobil olarak kullanılabilir. Covid-19 test sonuçları hastaneye gitmeden E-nabız dan öğrenilebilir. Geçirilen hastalıklar ile ilgili tüm bilgi, tetkik ve raporlama sonuçlarına E-Nabız üzerinden ulaşılırken, randevu geçmişine Mhrs ile E-Nabız’dan ulaşılmaktadır. Koronavirüs aşı randevusu Mhrs den alınırken, aşı ile ilgili ulusal ve uluslararası alanda kullanmak üzere bilgilere E-Nabız sayesinde erişilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.