E-Nabiz

Ketoral şampuan aile hekimi yazabilir mi

14.03.2022
Ketoral şampuan aile hekimi yazabilir mi

Ketoral şampuan aile hekimi yazabilir mi, ketoral şampuan nedir, aile hekimi mantar ilacı yazar mı ve cildiye ilaçlarını aile hekimi yazar mı gibi sorular hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. Krem, şampuan ve mantar pomad kullanımına 2018 Aralık ayında yayımlanan tebliğ ile sınırlama getirilmiştir.

Ketoral şampuan aile hekimi yazabilir mi?

Daha önceden aile hekimleri tarafından yazılan ve SGK tarafından karşılanan tedavi edici özelliklerde şampuan ve krem ürünleri, bu tarihten sonra dermatologlar tarafından reçete yazıldığı zaman karşılanmaktadır. 2018 Aralık ayında yayınlanan tebliğden önce, aile hekimleri 2 kutu sınırlaması ile, söz konusu şampuanı reçete yazabiliyordu.

Konazol şampuan egzama için nasıl kullanılır

Özellikle mantar ve cilt rahatsızlıklarının tedavisi ekseriyetle 6 aydan fazla sürmektedir. Bir reçetede en fazla 2 kutu sınırlaması olduğundan, şampuanı biten kişilerin dermotologlara ulaşması ve muayenesi özellikle kırsallarda yaşayan kişiler için zor olabilmektedir. Yapılan düzenlemeyle, tedavinin altı aydan fazla sürmesi ve bir reçete üzerinde 3 veya daha fazla ilaç yer alıyorsa, uzman dermatolog tarafından 6 ay süreli rapor yazılmışsa, bu rapora istinaden aile hekimleri Ketoral şampuanı reçete yazabileceklerdir.

Ketoral şampuan nedir?

Ketoral şampuan saçlı deride ortaya çıkan kaşıntı ve döküntüye neden olan mantar hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Söz konusu mantar seboreik dermatit, pityriasis versicolor ve pityriasis capitis olarak adlandırılmaktadır. Etken maddesi Ketokonazol olan ve her mL hacminde 20 mg’lık etken maddesi olan ketoral şampuan, doktor tavsiyesine uygun olarak kullanıldığında mantarların çoğalması ve büyümesini engelleyecektir.

Ketoral şampuanın sadece hastalıklı bölge için kullanılması gerekmektedir. Şampuan hastalıklı bölge üzerinde 3-5 dakika süreyle bekletilecek, sonra bol su ile yıkanacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.