Hastanelerde yapılan işlemler aile hekimine bildiriliyor mu

Hastanede bir çok işlem yapılmakta peki bu işlemlerin hepsi rapor olarak aile hekimliğine bildiriliyor mu? Çok fazla merak edilen bu sorunun cevabını sizler için araştırdık. Sorunun cevabı için “evet” diyelim. Her işlem kayıt altına alındığı ve işlemlerin birliği için aile hekimliği gibi yerel kuruluşlara bilgi verilmekte. Ancak bu bilgi verme işlemi bazı durumlarda değişmekte. Her durumda bilgi verilmeye gerek duyulmuyor.
Hastanelerde yapılan işlemler aile hekimine bildiriliyor mu?
Hastanede yapılan işlemler, özel hayatın gizliliği konusunda hassas davranabilmekte. Mesela hamilelik testini hastanede yapan biri, aile hekimi tarafından aranıp kontrole çağrılabilir. Bu gibi durumlarda hastane kayıt altına alarak bilgileri rapor şeklinde aile hekimine gönderebilmekte. Ancak hastanede yapılan bekaret kontrolü veya kızlık zarı dikimi gibi hassas konularda aile hekimine rapor gönderilmesi durumu söz konusu değildir. Bu gibi özel durumlarda kişinin rızası söz konusu olmakta. Görüldüğü gibi aile hekimine bilgi verme, durumun şekline göre değişmekte.
Hastanede Yapılan İşlemler Silinebilir mi?
Kişi istenilmeyen bir muayene sebebiyle kendini kötü hissedebilir. Bu durumda hastane yönetimi ile konuşarak yapılan muayene işleminin kayıt altına alınmaması konusunda ricada bulunabilir. Ancak bu gibi durumlarda hastane, yönetmeliklere uygun davranmak zorunda olduğu için bu isteği geri çevirecektir. Yapılan her işlem tarafsız bir şekilde kayıt altına alınmak zorundadır. Kayıt işlemleri ne yazık ki kişinin rızasına bırakılmamakta.
Hastanede yapılan işlemler kayıt altına alınmak zorunda. Bunun yanı sıra aile hekimine bilgi verilmesi durumu, muayene işlemine göre farklılık göstermekte.
Henüz yorum yapılmamış.