Gezici sağlık hizmetlerinden hekim ücret alabilecek mi?

Sağlık hizmetleri farklı durumlar söz konusu olduğu için iki şekilde yürütülmekte. Yerel ve gezici sağlık hizmetleri olarak ayrılan hizmet, koşullara bağlı olarak değişiklik göstermekte. Peki gezici ve yerel sağlık hizmeti nedir, doktorlar gezici yöntemden ücret alıyor mu, gezici sistemin faydaları ve zararları nelerdir diye düşünüyorsanız sorularınızın cevabını verelim.
Gezici sağlık hizmetlerinden hekim ücret alabilecek mi?
Gezici sağlık hizmeti mobil hizmet olarak da adlandırılır. Sağlık ocaklarının olmaması halinde gezici hizmet devreye girmekte. Nüfusa bağlı olarak ortaya çıkan bu durumda doktor tabi ki ücretini almakta. Ancak bu durumun haksızlık olarak değerlendirildiğini düşünenler de mevcut. Hekim belli saatlerde sağlık ocağında dururken gezici sistemde doktorun mobil olarak bazı takipleri evinde yapması istemsizce tepkiye neden oluyor. Bu durumun haksızlık başlığı altında değerlendirilmemesi için gezici sistemin, sağlık ocağı olmayan yerlerde cami, cezaevi gibi yerlerde yapılması öne sürüldü. Şimdi hekimler gezici sistemi uygulama başladıklarında cezaevi gibi yerlerde görevlerini yerine getirmekte. Sağlık ocağı dışında cami gibi yerlerde sağlık hizmeti verilmesi bir çok sorunu beraberinde getirmekle birlikte, uzun mesafeye sahip köylerin sağlık hizmetine kavuşması gibi yararlı yönleri de bulunmakta.
Gezici Sağlık Hizmeti Neye Göre Verilir?
Gezici sağlık hizmeti nüfusa ve yer şekillerine bağlı olarak verilmekte. Nüfusu çok az olan köylerde sağlık ocağı bulunmadığı için bu sistem uygulanmakta. Sağlık büyük öneme sahip olduğu için her insana kolaylıkla ulaşmak hedeflenmekte.
Yer şekilleri sorunlu olan yerlere araç ile ulaşmak zor hatta imkansız olduğunda gezici sağlık hizmetleri devreye girmekte. Hekim için zor bir görev olsa da bu sistemin devreye girmesi köyde yaşayanlar için büyük öneme sahip.
Henüz yorum yapılmamış.