Foster Aile Hekimi Yazabilir Mi

Bugünkü yazımızda sizlere foster astım ilacı ne işe yarar, foster astım ilacı sağlık ocaklarında yazılabilir mi ve foster ilacı fiyat nedir gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.
Foster aile hekimi yazabilir mi diye merak ediyor olabilirisiniz. Bu yazımızda hem foster nedir hem de aile hekimi bu ilacı reçete edebilir mi gibi merak ettiğiniz her detayı bulabilirsiniz.
Foster Nedir
Astım ve koah hastaları için nefes açıcı özelliğe sahip bir ilaçtır. Maksimum olarak günlük 4 pufa kadar alınır. Fazlası önerilmez. Bu ilaç nefes açıcı özelliğe sahip solunum yolu ile çekilen bir ilaçtır. İleri düzeyde astım ya da ileri düzeyde koah hastalarının yanında bulundurması gereken bir ilaçtır. Özellikle ventolin gibi nebülizatör eşliğinde nefes çekecek ve rahatlatıcı etkiye sahip olarak bir etkisi yoktur. Ventolin hafif seyirli olduğu için, bronşit ya da astım durumlarında aile hekimi tarafından yazılabiliyorken, Foster bu şekilde aile hekimleri tarafından yazılamaz. Çünkü hafif dozajlı değil ancak raporlu hastaların kullanması gereken bir ilaçtır.
Benzer makalemiz: Aile hekim astım ilacı yazabilir mi
Foster Alie Hekimi Tarafından Yazılabilir Mi
Yeni düzenlenen yasaya uygun olarak astım, mantar ya da psikolojik ilaçlarının bir kısmını aile hekimleri reçete edemez. Foster de bunlardan bir tanesidir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli özellik ise, raporu olan hastalara aile hekimi tarafından reçete edilebildiğidir. Yani ilk olarak Foster aile hekimi tarafından rapor çıkarılan bir ilaç değildir. Reçete edilemez. Ancak özel ve uzmanlık alanı olan bir hekim tarafından astım ve KOAH hastalarına reçete edilmiş ise ve rapor çıkarılmış ise aile hekimleri bu rapora bakar. Bunun sonucunda astım hastalarına bu ilacı yazabilir.
Henüz yorum yapılmamış.