E-Nabiz

E-Nabız OSGB nedir? Ortak sağlık güvenlik birimi rapor alma

03.01.2022
E-Nabız OSGB nedir? Ortak sağlık güvenlik birimi rapor alma

Orta sağlık güvenlik biriminin yetkileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkileri tanımlanmıştır.

E-Nabız OSGB nedir? OSGB rapor alma

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri kapsamında iş yerinde sağlık veya güvenlik gibi bazı konuları koordine edip eğitimleri yaparak ilgili kanuna uygunluğunu sağlayıp raporlaştırma işlemini yapacak olan uzmanların görevlendirmelerini sağlayan kuruluşlar kapsamı Ortak Sağlık Güvenlik Birimi olarak adlandırılır.

Ortak sağlık güvenlik biriminin kapsamı ile İş Güvenlik Uzmanları iş yeri doktorları ve yönetmeliklerde tanımlanan diğer sağlık yetkilileri bulunur. Asıl görevleri iş yerlerinde iş ve işçi sağlığını, iş güvenlik alanında ki eksikleri tespit ederek, kanunlara uygun olarak yapılacak olan düzenlemelerde rehberlik ederek, çalışan vatandaşlara eğitim vererek dönem raporları hazırlamaktır.

Ortak sağlık güvenlik birimi ne işe yarar?

Bakanlığın yetkilendirmiş olduğu Ortak sağlık güvenlik birimi ne iş yapar öncelikle bununla başlayalım:

Ortak sağlık güvenlik birimi görevlendirilmelerini sağlar. Kanuna göre eğer iş yerinizde iş güvenlik uzmanı çalıştırma zorunluluğunuz varsa bu konu hakkında Ortak sağlık güvenlik birimlere başvuruda bulunuyorsunuz.

Öncelik Ortak sağlık güvenlik birimleri İSG Katip sistemine sizi giriş yaptırıp iş güvenlik uzmanınızın iş yeri doktorunuz ve diğer sağlık görevlilerinin sözleşmelerini başlatmanızı sağlamış oluyorlar. Sizin için iş yeri olarak gerekli giriş ve işlemleri yaptıktan sonra sözleşme imzalamak istiyorsanız, iş güvenlik uzmanınız da kendi T.C kimlik numarası ile giriş yaptıktan sonra sözleşme isteğinizi onaylayabiliyor. Sonrasında iş güvenlik uzmanları resmi olarak işe başlamış oluyorlar ve bu aşamalardan sonra iş güvenlik uzmanlarının sorumlulukları başlamış oluyor.

Ortak sağlık güvenlik birimi rapor alma

Öncelikle işe başlayacağınız takdirde bazı Sağlık Kuruluşlarında tetkikler yaptırılması gerekir. Bu tetkiklerin sonuçlarının ne zaman çıkacağı belli olmayabiliyor. Bunun için hastaneye gitmenize gerek kalmayacak. E nabız sistemi üzerinden belgelerinizi eksiksiz tamamlayabileceksiniz. Öncelikle e nabız sistemine T.C kimlik numaranız ve e nabız şifrenizle sisteme giriş yapıyorsunuz. Eğer e nabız şifreniz yoksa aile hekimine giderek cep telefonunuzu onaylatıp tek kullanımlık erişim kodu ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfa da yer alan raporlarım sekmesinden dilediğiniz rapora ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.