E nabız kürtaj bilgilerine nasıl ulaşılır

Kürtaj istenmeyen rahim içi bir gebeliği sona erdirme anlamına gelmektedir. Doğru kullanımla adı aslında küretajdır. Kürtaj bilinenin aksine sadece hamileliği sonlandırmak değil aynı anlamda rahim içi temizlik tedavisidir yani son bulmayan adet kanaması için de aynı işlem uygulanmaktadır.
E nabız kürtaj bilgilerine nasıl ulaşılır
İstenmeyen gebeliklerde kürtaj yapılması her ülke için farklı şartlar içermektedir. Birçok ülkede bu tıbbi uygulama kısıtlı ve şartlara bağlı olarak yapılmaktadır. Türkiye de keyfi olarak yapılan kürtaj 10. Haftaya kadar yasal sayılmış, 10. Haftadan sonra normal gebeliklerde kürtaj yasaklanmıştır. Rahim içerisindeki gelişmekte olan bebeğin çeşitli tıbbi müdahalelerle alınması durumuna kürtaj denilmektedir. Kürtaj istenmeyen gebelikte yapılan bir işlem olduğu kadar sağlıklı gitmeyen gebelerin de gebeliklerini sonlandırmak için kullanılmaktadır.
Türkiye’de 10. Haftada kürtajın yasal olabilmesi için, bebek de ciddi anlamda bir sakatlık veya annenin can güvenliğini tehlikeye atabilecek bir sorunun olması gerekmektedir. Türkiye de 10 haftadan sonra herhangi bir problem olmadan gebeliğe son vermek illegal yapılmış bir işlemdir ve yasal değildir. Kürtaj işlemi gebeliğin haftasına ve bebeğin büyüklüğüne bağlı olarak 5 ila 10 dk arasında sürmektedir. Eskiye nazaran yeni yöntemler sayesinde rahime daha az zarar vermektedir. Kürtaj öncesi 4-6 saat öncesinden yeme içme kesilir, hasta yine kürtaj öncesi sigara kullanıyorsa yine 4-6 saat sigara kullanmamalıdır.
Kürtajın bazı riskleri vardır. Rahim içi yaralanmalar ve enfeksiyonlar, rahim delinmeleri,kanama, rahim içinde parça kalması, rahim fazla kazılmaya bağlı yapışmalar, anestezi komplikasyonları gibi.
E nabız sisteminden bilgisayar üzerinden kürtaj bilgilerine ulaşmak için;
- Bilgisayarın arama motoruna E Nabız yazılarak sisteme giriş yapılır.
- E nabız giriş sayfasına hasta Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını ve şifresini ilgili alana yazarak kullanıcı bilgilerine ulaşılır.
- Açılan sayfada sol köşede dikey panel şeklinde oluşturulmuş araçlardan “Ziyaretlerim” menüsüne tıklanır.
- Açılan pencerede muayene olunmuş hastane ve doktor seçildikten sonra detay sekmesine tıklanır.
- Açılan pencerenin sol köşesinde tetkikler sekmesine tıklanarak kürtaj bilgilerine ulaşılır.
E nabız sisteminde akıllı telefon üzerinden kürtaj bilgilerine ulaşmak için;
- Hasta akıllı telefonuna E Nabız uygulamasını indirmiş ve kullanılabilir olmalıdır.
- Uygulamayı açtıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve kullanıcı şifresi ile sisteme giriş yapılır.
- Ana sayfayı aşağı doğru kaydırarak bulunan seçenekler arasından “Ziyaretlerim” menüsüne ulaşılır.
- Açılan sayfada liste halinde bulunan muayene olunan hastane ve doktor seçilir ve detay sekmesine tıklanır.
- Açılan pencerede sağ üst köşede tetkikler sekmesine tıklanarak kürtaj bilgilerine ulaşılır.
Henüz yorum yapılmamış.