E Nabız holter sonucu kaç günde çıkar?

Holter; Holter cihazı kalp rahatsızlıkları şikâyeti ile gelen hasta için kalp hakkında tanı konulmasını kolaylaştıran tıbbi bir cihazdır.
E Nabız holter sonucu kaç günde çıkar?
İki çeşittir, Tansiyon holter ve ritim holter. Ritim holter genellikle bir gün süreyle veya daha fazla sürede hastanın EKG kaydını tutmaktadır. Bu kayıtla hastanın ritim bozuklukları, kalp krizi sonrası ciddi anlamda gerçekleşen atım bozuklukları ve çarpıntının tanısı hekim tarafından konulmaktadır. Tansiyon holter ise bir ila üç gün boyunca belli zamanlardaki kan basıncını ölçerek bu bilgileri kayıt etmeye yarayan cihazdır. Bu cihaz hipertansiyon teşhisini ve hastanın hangi saat dilimlerinde tansiyonunun dalgalandığını veri olarak hekime aktaran en sık kullanılan cihazdır.

İki çeşit holterin de kullanımı birbirinden farklıdır. Ritim holter kablolu ve kablo uçlarında hastanın tenine yapışan tek kullanımlık pullar bulunan büyükçe bir cihazdır. Hastanın üzerinde bulunduğu müddet kalp ritmini, düzenli ve düzensiz atımları veri olarak kayıt ederek hekim tarafında hastanın tanısının konulmasına yardımcı olmaktadır. Hekimin önerdiği süre boyunca takılı kalmalıdır.
Tansiyon holter ise ritim holter cihazından daha küçük bir kabloyla tansiyon bandına sahiptir. bu bant holter cihazına bağlıdır ve hastanın üzerinde bulunduğu müddet veri kaydetmektedir. İlk tansiyon hastane de ölçülerek kayıt altına alınır. Hekim tarafından tayin edilen süre içerisinde hastanın tansiyonunu kaydeden cihaz sayesinde hastanın hangi zamanlar tansiyonunda ne gibi dalgalanmalar olduğu açığı çıkmış olur.
Holter cihazları kardiyoloji doktorunun hasta hikayesini dinledikten sonra başvuracağı bir yöntemdir. Her iki holter cihazının takılmasından sonra hastanın herhangi özel bir şey yapmasına gerek yoktur, önemli olan hasta şikayetlerinin ne zaman hangi koşullarda ortaya çıktığını anlamak amacıyla hekim tarafından başvurulan önemli bir yöntemdir.
E Nabız sisteminde holter sonucuna ulaşmak için sistem açılır ve ziyaretlerim sekmesine tıklanır. Açılan pencerede kalp rahatsızlığı için başvurulmuş sağlık kuruluşu ve doktor eşleşmesine basılarak doktorun istediği tahliller görüntülenir.
Ritim Holter hakkındaki tüm sorular
Holter cihazı kullanırken nelere dikkat edilmeli?
Holter cihazı kullanırken temiz ve traşlı olmak gerekiyor. Cihaz takılı olduğu sürece herhangi bir duş alınmaması gerekiyor. Holter cihazı takılıyken telefon görüşmeleri yapılabilir.
Holter cihazı kaç dakikada bir çalışır?
Holter cihazı geceleri 60 dakika gündüzleri ise 30 dakika çalışmaktadır.
Holter cihazı kaç gün takılır?
Holter cihazı 24-48 saat arasında takılı kalacak şekilde ölçüm yapmaktadır.
Ritim Holter cihazı telefon kullanılır mı?
Ritim holter cihazı telefon kullanılırken bozulmalar meydana geldiğinden dolayı tercih edilmemektedir.
Ritim holter cihazı ses çıkarır mı?
Ritim holter cihazı ses çıkarmaz ama tansiyon hol ölçüm esnasında biraz çıkarabilir.
Henüz yorum yapılmamış.