Diaformin Aile hekimi yazabilir mi

Diaformin aile hekimi yazabilir mi, aile hekimi şeker ilacı yazabilir mi, diaformin kimler kullanabilir, diaformin günde kaç kez kullanılır ve diaformin reçetesiz alınır mı gibi sorular hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. Aile hekimliğinin temel hastalıklar ile ilgili ilk teşhis koymak ve gerekliyse uzman bir hekime göndermek, kendisine bağlı bireylerin sağlık kontrollerini yapmak, kayıt altına almak ve gerektiğinde ilk tedaviyi uygulamak gibi sorumlulukları bulunmaktadır. Uzmanlık alanı ile ilgili bazı rahatsızlıklar için aile hekimi kesinlikle ilaç yazamamaktadır. Bu nedenle hastayı mutlaka bir uzmana tedavi için yönlendirmesi gereklidir.
Diaformin Nedir
Diaformin uzman doktor kontrolünde yazılarak kullanılmasına karar verilmesi gereken bir ilaç dır. Bu nedenle de aile hekimi mutlaka dahiliye uzmanına yönlendirmekte ve hastanın diyetisyenle konuşulması önerilmektedir. Diaformin ilacı kilosu fazla diyabet hastalarının kan şekerini düzenlemek amacı ile yazılabilen bir ilaçtır. Kilo vermeye ve diyabeti engellemeye etkisi olabilmekte ve bu nedenle iç hastalıkları uzmanının takibinde kullanılması gereken bir ilaçtır.
Diaformin Aile Hekimi Yazabilir mi
Aile hekiminin yazabileceği ilaçlar ile ilgili olarak en çok sorulan sorulardan biri de aile hekimi diaformin yazabilir mi? olmaktadır. Diaformin kilolu diyabet hastalarının doktor kontrolünde kullanarak takip edilmesini gerektiren bir ilaçtır. Dolayısı ile bu ilacı mutlaka bir iç hastalıkları uzmanı yazmalı ve takip etmelidir. Aynı zamanda doktorun önerisi ile hasta diyetisyen tarafından da takip edilerek, kilo problemi çözülmeye çalışılır. Bu durumdan da anlaşılabileceği gibi aile hekimi tek başına diaformin ilacını yazamamaktadır. Ancak uzman bir iç hastalıkları hekiminin raporu olduğunda aile hekimi bu ilacı reçete edebilmekte ve eczanelerden de rahatlıkla reçetesiz alınabilmektedir.
Diaformin Neden Yasaklandı
Diaformin muadilleri yani aynı etkiyi sağlayan ilaçlar; Metfull, Glifor, Diabest, Metodel, Metvel Glange, Glucotard, Glinext, Glucophage, Gluforce, İnsufor, Glukofen, Matofin ve Metforix şeklinde sıralanabilmektedir. Peki diaformin yasaklandı mı ve diaformin neden yasaklandı cevaplanacak olursa da, riskli bir diyabet ilacı olarak tespit edildiği için Sağlık Bakanlığı tarafınca ülkemizde diaformin kullanımı yasaktır.
Bunlara da bakabilirsiniz
Henüz yorum yapılmamış.