Aile Hekimliği Usulsüz İstifa Cezası
İstifa dilekçesi veren bir aile hekiminin dilekçesi henüz işleme alınmadan giderse usulsüz istifa dilekçesi vermiş olur. Şayet aile hekimi herhangi bir şekilde dilekçe vermeden 10 gün boyunca mazeretsiz bir şekilde devamsızlık yaparsa yine usulsüz istifa etmiş olur. Çünkü mazeretsiz 10 gün devamsızlık yapmak aynı zamanda görevden çekilmek anlamına gelir. Elbette ki usulsüz istifanın da birtakım yaptırımları bulunmaktadır.
Aile Hekimliği Usulsüz İstifa Cezası
Usulsüz istifa yolunu tercih eden aile hekimi dilekçesine yanıt gelmesini beklemez. Özetle usulsüz istifada aile hekimi herhangi bir prosedüre uygun davranmaz. Bu noktada aile hekimliği usulsüz istifa cezası gündeme devlet memurluğuna dönememe cezası karşımıza çıkar. Şayet aile hekimi usulsüz bir şekilde istifa etmişse 12 aylık süre boyunca devlet memurluğuna tekrar dönemez. 12 aylık süre tamamlandıktan sonra ilgili aile hekimi isterse devlet memurluğuna geri dönebilir.
Sözleşmeli Aile Hekimlerinde Usulsüz İstifa Cezası
Sözleşmeli olarak çalışan aile hekimleri de iki farklı şekilde istifa edebilir. Bunlar usullü ve usulsüz olmak üzere ikiye ayrılır. Usullü istifa dilekçesi doldurduktan sonra 2 ay bekleyen aile hekimleri, bu süre sonunda istifa etmiş sayılır. Bu yola usullü istifa denir. Usulsüz istifaysa herhangi bir istifa dilekçesi vermeden doğrudan işinizden ayrılmanız söz konusudur.
Şayet sözleşmeli doktorken usulsüz bir şekilde istifa etmişseniz 4 yıl boyunca tekrar sözleşmeye geçmeniz mümkün olmaz. Tabi ki usullü bir şekilde istifa etmişseniz buradaki süre sadece 2 yıldır. Görüldüğü üzere istifa etmeyi düşünen aile hekimleri için usullere uygun bir şekilde istifa etmek daha az hak kaybına neden olacaktır.
Henüz yorum yapılmamış.