E-Nabiz

Aile hekimliği jeneratör yönetmeliği

07.02.2022
Aile hekimliği jeneratör yönetmeliği

Aile hekimliklerinde verilen hizmetin daha da arttırılması için yapılan belli başlı konulardan ve kurallardan oluşan maddeler bütünlüğüne ‘’Aile Hekimliği Yönetmeliği’’ denmektedir. Bu yönetmelik yıldan yıla bazı eklenmeler veya çıkarılmalar ile sürekli olarak değiştirilmektedir.

Aile hekimliği jeneratör yönetmeliği

Yapılan değişimler belli at başlıklar altında yapılıp en güncel hali ile tekrardan yayınlanır. Ayrıca bir aile hekimliğin kalitesi ve hastaya verdiği hizmet açısından değerlendirilmesi teknik donanım yönetmeliğinin kontrolü ile yapılabilmektedir.

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği Teknik Donanım

Yapılan en güncel aile hekimliği yönetmeliğinde çeşitli teknik donanım elemanlarından da bahsedilmektedir. Örneğin, otoskop, tansiyon aleti, steteskop, termometre, oftalmoskop, dil basacağı Işık kaynağı, muayene masası, mezura, paravan, perde ve benzerleri, muayene masası, refleks çekici, mezura, fetal el doppleri, aşı nakil kabı, pansuman seti, snellen eşeli, diapozon seti, tartı aleti (bebek, erişkin boy), keskin atık kabı, boy ölçer, enjektör, gazlı bez gibi gerekli sarf malzemeleri, keskin atık kabı gibi elemanlar aile hekimliklerinde daha iyi hizmet vermek için bulunması gerektiği dile getirilmiştir.

Aile Hekimliği Jeneratör Yönetmeliği

Yukarıda yazılan tüm elemanlar teknik donanım içerisine girmektedir. Aynı zamanda jeneratör kullanımı veya jeneratörün aile hekimliklerinde bulunması da teknik donanım içerisinde yer almaktadır. Bu yönetmelikte jeneratörden bahsedilmesinin nedeni, herhangi bir muayene anında veya hastalara uygulanan testler- tedaviler anında yaşanabilecek elektrik kesintisinden dolayı hasta sağlığının riske girmemesi ve verilen hizmetin kalitesinin arttırılmasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.