Aile hekimliği gebe izlem protokolü
Aile hekimliği gebe izlem protokolü, aile hekimliği lohusa izlem protokolü, aile hekimliğinde bebek izlem takvimi, aile hekimliğinde gebe izlem aralıkları ve gebe bebek izlem protokolleri gibi sorular hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. Eskilere nazaran doğurganlık problemi yaşadığımız bu günlerde anne olmak birçok kadının hayali haline geldi. Peki çoğumuzun çokta net bilmediği bu gebelik dönemi, izlemi nasıl bir dönem olarak karşımıza çıkmakta. Gelin hep birlikte inceleyelim.
Aile hekimliği gebe izlem protokolü
Öncelikle gebelik izlemi, gebelik döneminin başladığı andan, doğumun gerçekleşeceği ana kadar gerçekleşecek olan dönemini kapsayan,
- O dönemde gebeliğin yaşını belirlemek,
- Anne babayı bilgilendirmek,
- Gebe bakım planını düzenli bir şekilde oluşturmak,
- Gebelikte oluşabilecek problemleri önceden farkederek tespit edilen sorunları önlemek ve çözüm bulmak amacıyla disiplinli ve düzenli yapılan kontrollere verilen isimdir.
Gebelik İzlemi Nasıl Yapılır?
Her kadın gebe olduğunu öğrendiği andan itibaren sağlık kurumu veya elemanı tarafından gözetimde olmalıdır. Sağlık Bakanlığının “Doğum Öncesi Bakım Yönetim Rehberi”ne bakıldığında, gebeliğin ilk 14 haftası içerisinde ilk izlenimin yapılması ve bu durum için doktorun hastaya net 30 dakika zaman ayırması önerilmektedir.
- Yani gebeliğin ilk haftasından 14.haftasına kadar olan dönem 1. gebelik takibi diye geçerken,
- 18.hafta ile 24.gebelik haftası arası, 2. gebelik olarak geçer,
- 28 ve 32. haftaların takibi ise 3.gebelik izlemi olarak geçen süreleri kapsar.
Henüz yorum yapılmamış.