Aile hekimi verdiği sağlık raporu kaç gün geçerli

Aile hekimi verdiği sağlık raporu kaç gün geçerli, sağlık raporu ne kadar süre geçerlidir ve aile hekimliğinden alınan sağlık raporu ne kadar geçerli gibi sorular hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. Aile hekimi sağlık koşullarının elverişli olmadığı durumlarda hastası için rapor düzenleyebilir.
Aile hekimi verdiği sağlık raporu kaç gün geçerli
Aile hekimliği bazı testler ve muayeneler sonucunda rapor düzenlemesi yapabilir. Bir defa için verilebilen aile hekimliği raporu 10 günü geçmeyecek ve toplamda 20 günü geçmeyecek şekilde verilmektedir.
Aile hekimliğinin rapor düzenleyebileceği koşullar hangileridir?
Aile hekimleri gerekli gördükleri takdirde ve hastanın sağlık koşullarının elverişli olmamaları durumunda rapor düzenleyebilirler. Aile hekiminin yazabileceği bazı rapor türleri şunlardır:
- Genel Sağlık Raporu: işe girişlerde aile hekimi tarafından düzenlenebilmektedir. Müsabaka dışında ki spor faaliyetleri veya özel eğitim kursları için de genel sağlık raporu düzenlenebilmektedir.
- Ehliyet Sağlık Raporu: sürücü kursuna başvuruda bulunacak olan adaylar aile hekimi tarafından Ehliyet Sağlık Raporu alabilir. Kişinin herhangi bir aksi durumu yoksa aile hekimi bu raporu verebilir ancak kişinin trafiğe çıkmaya risk oluşturabilecek aksi bir durumu varsa birden çok hekimden rapor için onay alması gerekebilir.
- İstirahat Raporu: kişinin sağlık koşullarının işe, okula vb. devam etmeye uygun olmaması bulaşıcı hastalığının olması veyahut istirahat etmesini gerektirecek farklı koşullarının olması halinde aile hekimi istirahat raporu düzenleyebilir.
- Askerlik Raporu: aile hekimlerinden askerlik için rapor alabilmek için öncelikle e devlet üzerinden gerekli belgeleri doldurup, T.C kimlik kartı veya sağlık raporları ile aile hekimine askerlik raporu için başvuruda bulunulabilir.
- Evlilik Raporu: evlilik için gerekli olan tüm tahlillerinizi kendi aile hekiminiz yapmış ise aile hekiminiz evlilik raporu da yazabilir.
Henüz yorum yapılmamış.