E-Nabiz

Aile hekimi şeker testi yapar mı?

08.02.2022
Aile hekimi şeker testi yapar mı?

Şeker hastalığı, pankreasın vücut için yeteri kadar insülin üretememesinden oluşan bir hastalıktır. Dikkat edilmeli ve kontrol altına alınmalıdır. Şeker belirtilerinden kuşkulanan kişiler aile sağlık merkezine başvurup tetkiklerini yaptırabilirler.

Aile hekimi şeker testi yapar mı?

Aile hekimi şeker testi ile hastalığın tanısı koyabilmektedir. Kan şekerine bakılarak hastalık hakkında ipucu verilebilmektedir. Şeker hastalarında kan şekeri normal değerlere kıyasla anormal olacaktır. Bu yüzden aile hekimi devlet hastanesinde bir dahiliye uzmanına sevk edebilmektedir. Bu sayede şeker hastalığı teşhisi netleşebilmektedir. Aile hekimleri şeker hastalığının ilk tanısını koyabilmektedir. Aile sağlığı merkezinde bulunan aile hekiminizden isteyeceğiniz kan tetkiklerinde şeker yani glukoz bulunmaktadır. Hekiminize şikayetlerinizi bildirmek doğru testlerin yapılmasını sağlayacaktır.

Aile Hekimi ve Şeker Tanısı

Aile hekimi kan şekeri ölçümü yapabilmektedir. Kan değerlerindeki şeker değerleri hastalığın teşhisi için bilgi vermektedir. Kan testlerinin yapılabilmesi için aile sağlık merkezinden ilgili doktorunuza randevu almanız yeterlidir. Kan vermek için aile hekiminizin kurum dışı olmadığı günlerde aile merkezine gitmeniz önerilmektedir. Şeker hastalığının teşhisi için aile hekimi tokluk kan şekeri istemektedir. Bu sayede diyabet hastalığı netleşebilmektedir.

Şeker varlığının tespiti için kan şekeri ölçümü değerleri önemlidir. Ancak bu tetkikten sonra aile hekiminin önerdiği branş hekimlerine görünmek önemlidir. Bu sayede hastalık kontrol altına alınabilmektedir. Elbette ki aile hekimleri şeker hastalığında tanı koyabilmektedir. Ancak şeker hastalığı uzman doktor tarafından teşhis edilmeli gerekirse ilaç raporu çıkarılmalıdır. Bu yüzden diyabet alanında gelişmiş doktorlar tedavi vermelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.