E-Nabiz

Aile Hekimi Prilam Dr Yazabilir mi?

04.04.2022
Aile Hekimi Prilam Dr Yazabilir mi?

Hamileliğin 4 ile 8. haftaları arasında hormon artışı ve koku hassasiyeti sebebiyle mide bulantısı yaşanabilir. Bu durum gebeliğin 16. haftası itibari ile düzelmeye başlar. Ancak her bir anne adayı farklı süreçler yaşayabilir. Mide bulantısını ortadan kaldırmak için bazı ilaçlar kullanılabilir. Bu yazıda prilam dr nedir, ne için kullanılır ve prilam dr yan etkileri nelerdir ? Aile hekimi prilam dr yazabilir mi sorularının yanıtlarını bulacaksınız.

Prilam Dr Nedir? Ne için Kullanılır?

Mide bulantılarını tedavi eden ve kusmayı önleyen bir ilaçtır. Mide bulantısı çeken hastalar için doktorlar tarafından reçete edilebilir. Prilam dr tablet, hamile kadınların gebeliğin ilk aylarında mide bulantıları ve kusmaları tedavi eden bir ilaçtır. Prilam dr tablet, emziren anneler tarafından kesinlikle kullanılmamalıdır.

Prilam Dr Yan Etkileri Nelerdir?

Prilam dr gebelikte oluşan bulantı ve kusma için kullanılır. Ancak ilacın bazı yan etkileri vardır. Yan etkilerin görülmesi durumunda hastalar ilacı bırakmalı ve doktora başvurmalıdır.

Prilam dr tabletin yan etkileri aşağıda sıralanmıştır.

Yan Etkiler;

Kalp atışının hızlanması ya da çarpıntı hissi

Nefes darlığı

Ağız kuruluğu

Baş dönmesi

Uyku hali yaşanması

Kafa karışıklıkları yaşanması

Uykusuzluk

Migren atakları

Görmede bulanıklaşma

Yorgunluk

Karıncalanma hissi

Karın ağrısı

İdrara çıkmada zorluk yaşamak

İshal ya da kabızlık

Aşırı terleme şeklinde olabilir.

Aile Hekimi Prilam Dr Yazabilir mi?

Sağlık Uygulama Tebliğinde belirtilen ilaç grupları dışında uzman hekimlerin reçete ettiği ilaçları aile hekimleri de reçete edebilir. Peki aile hekimi prilam dr yazabilir mi? sorusu akıllara gelebilir. Sağlık Uygulama Tebliğinde belirtilen ilaç grubuna dahil olan prilam dr tableti aile hekimleri reçete edebilir.

Bunlar dışında ayrıca prilam dr gebelik prospektüs, prilam dr gebelik kategorisi, prilam dr sgk karşılıyor mu ve prilam dr zararlı mı gibi sorulara da cevap vermeye çalıştık.

Bir önceki makale de ilginizi çekebilir. Aile hekimi duloxx yazabilir mi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.