Aile hekimi olmak için TUSA girmek gerekir mi?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ya da halk arasındaki bilinen adı ile sağlık ocağında çalışan doktorlara Aile Hekimi unvanı verilmektedir. Peki aile hekimi olmak için TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) şartı var mı? Aile hekimi nasıl olunur?
Aile hekimi olmak için TUSA girmek gerekir mi?
Aile hekimi olmak isteyen tıp mezunlarının, resmi olarak duyurulan sınavlarda başarılı olmaları ve ayrıca doktor olarak görev almaları gerekmektedir. Doktor unvanına sahip tıp mezunları, aile hekimi olarak görevlendirilmek ister ise Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girebilirler ancak Aile Hekimi olmak için tek şart TUS değildir. TUS’a girerek sınavdan başarılı olmaları durumunda Aile Hekimi adayları, atama sürecine girecektir. Ataması gerçekleştirilen tıp mezunları, resmi olarak Aile Hekimi görevini yerine getirebilirler.
TUS’a girerek başarı elde eden tıp mezunlarının yanı sıra aynı zamanda Pratisyen Hekimler de Aile Hekimi olabilir. Pratisyen Hekimlerin Aile Hekimliği Sertifikası almaları ve ardından resmi olarak başvuru yapmaları durumunda Aile Hekimi olabilmeleri mümkündür.
Aile hekimi olma yöntemleri:
- Özel ya da devlet üniversitelerinin Tıp fakültelerinden mezun olmak,
- Tıp bölümünden mezun olduktan sonra elde edilen Pratisyen Hekim unvanı ile Aile Hekimliği Eğitim Programına kayıt olmak,
- Aile Hekimliği Eğitim Programını başarı ile tamamlayarak Aile Hekimi Sertifikası almaya hak kazanmak,
- TUS’a girerek bir dalda uzmanlık kazanmak ve ardından aile hekimliği eğitimi almak.
Henüz yorum yapılmamış.