Aile hekimi mama yazabilir mi
Aile hekimi mama yazabilir mi, mama raporu hangi doktor yazar, raporlu mama kullananlar, aile hekiminin verdiği rapor geçerli midir, mamayı raporla doktor yazıyor mu ve aptamil raporlu mama gibi sorular hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. İnek sütü ya da çoklu gıda protein alerjisi olan bebekler için özel mamalar kullanılmalıdır. Sürekli olarak bebek mamaları kullanmak zorunda olan aileler için bütçelerini rahatlatmak hedef alındı. Geçtiğimiz günlerde gelen zamlarla dikkatleri üzerine çeken bebek mamaları için SGK müjde verdi.
Mama Raporu Hangi Doktor Yazar?
Çocuk gastroenteroloji ya da çocuk immünoloji uzman hekimleri tarafından veya belirtilen uzman hekimlerin bulunmadığı hastanelerde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimlerince mama yazabilir.
Aile hekimi mama yazabilir mi?
Belirtilen yasada iki yaşına kadar inek sütü ya da çoklu gıda protein alerjisi olan bebekler için de mama müjdesi verildi. Çocuk gastroenteroloji ya da çocuk immünoloji ve alerji hastalıkları uzman hekimleri tarafından veya belirtilen uzman hekimlerin bulunmadığı hastanelerde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman hekimlerince mama yazılabilir. Rapor edilen mamalar normal aile hekimler tarafından da reçete edilebilir.
İnek sütü ya da çoklu gıda protein alerjisi olan bebekler için mamaların piyasa fiyatları 117 TL ile 155 TL arasında değişmektedir. Normal mama fiyatları ise 34 TL ile 50 TL arasında değişir. Ek gıda almayan veya alamayan altı aylık süreçte bebekler ortalama 6 ile 8 kutu arasında mama tüketmektedir. Bu durumda aileler en yüksek bin 240 TL ödüyor.
Yapılan düzenlemede SGK tarafından rapor veya reçete ile yüzde 80’ini karşılıyor. Rapor ya da reçete ile bir kutu mama 31 TL denk geliyor. Aileler Sosyal Güvenlik Kurumunun bu kararı ile hem zaman kaybı yaşamadan hem de mamalara ulaşmayı kolaylaşmıştır.
Henüz yorum yapılmamış.