Aile hekimi efexor yazabilir mi
Aile hekimi efexor yazabilir mi, efexor 37,5 mg efexor 75 mg efexor 150 mg aile hekimi yazabilir mi, antidepresan ilaçları hangi doktor yazar ve aile hekimi depresyon ilacı yazabilir mi gibi sorular hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. Aile hekimi tıbbi tedavinin ilk basamağı olarak kabul edilen tanıyı koymak ve daha sonra alanında bir uzmana yönlendirmekle görevli doktordur.
Aile hekimi efexor yazabilir mi?
Aile hekimi sağlık ocağında çalışmakta olup kendisine kayıtlı ailelerin sağlık durumlarını, çocuklarının aşı zamanı, kilo ve boy artışını takip etmekten de sorumludur. Aile hekimi takip ettiği kişilerin uzmanlık gerektiren bir rahatsızlığı var ise mutlaka uzman bir hekime yönlendirir. Dolayısı ile uzmanlık alanına giren reçeteli ilaçları branş doktorundan raporu alınmadığı takdirde aile hekime yazdırmak mümkün olmamaktadır.
Efexor depresyon, panik atak, anksiyete gibi psikiyatrik rahatsızlıklarda tedavi amaçlı kullanılan ve reçeteli olarak satılan bir antidepresandır. Ağız yolu ile alınan efexor ilacı duygu durum düzenleyici olarak da bilinmektedir. Psikiyatrik hastalığın durumuna göre efexor 37,5 mg, 75 mg ve 150 mg olarak reçete edilebilmektedir. En az 6 ay kullanım sonucunda etkisini gösterebilen efexor psikiyatrinin takip ederek kullanım dozuna, süresine karar vermesi gereken bir ilaçtır.
Psikiyatri alanında uzman doktorun yazması gereken efexor ilacını aile hekiminin psikiyatri raporu olmadan yazması mümkün değildir. Ancak uzman hekim efexor ilacı için rapor verdikten sonra aile hekimi raporu görerek bu ilacı yazabilmektedir. Bu tür ilaçların eczaneden reçetesiz ya da raporsuz olarak ücret karşılığı alınması da söz konusu değildir. Ancak rapor süresi içerisinde hekimin reçete ettiği efexor ilacını ücretsiz olarak eczaneden almak mümkündür.
Henüz yorum yapılmamış.